Gwendolyn Rutten slaat mea culpa na ferme blunder: "Excuus daarvoor"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Gwendolyn Rutten (Open Vld) kwam maandag opnieuw in het oog van de storm te staan. Aanleiding is een foto op Twitter waarop ze poseert met MR-voorzitter Bouchez nadat er een akkoord was gevonden om de minderheidsregering volmachten te verlenen.

Rutten kreeg flinke kritiek op de foto waarop ze vlak tegen haar collega-voorzitter Bouchez staat. "Hoe wereldvreemd en vol van jezelf kan je eigenlijk zijn", klonk het bij Valerie Van Peel (N-VA).

Gwendolyn Rutten heeft zich intussen verontschuldigd. "Het is misschien ongebruikelijk maar wel nodig om te zeggen dat er soms ook dingen fout gaan. Dat politici - net zoals iedereen - ook fouten maken, ook al waren de bedoelingen goed. Ik ben daar zeker geen uitzondering op. En mijn echtgenoot ook niet", verwijst Rutten naar de lockdown party die haar echtgenoot organiseerde.

"Er is ook veel te doen om een foto die collega-voorzitter Bouchez deelde op sociale media. Die is ongelukkig. We hadden meer afstand moeten houden, excuus daarvoor. Politici moeten het goeie voorbeeld geven. Natuurlijk was er tevredenheid als je na uren werken een goeie oplossing vindt voor het land. Als de politiek doet wat ze moet doen: zich verenigen. Maar zelfs dan moet je opletten."

"Gedragswijzigingen zijn niet gemakkelijk. We zijn het zo gewoon om een hand te geven, elkaar eens vast te pakken, samen plezier te maken. Maar toch moet het anders. Zoals de Eerste Minister zei: we zijn het gewoon om spontaan dingen te doen, om onze goesting te doen. Maar dat kan nu even niet", schrijft Rutten op haar Facebookpagina.