"Niet normaal dat we hier nog moeten voetballen"

door: BVDO
In zo goed als elk Europees land ligt de voetbalcompetitie stil, maar dat geldt niet in Turkije. En voor zij die het daar moeilijk mee hebben, volgt snel het ontslag.

Het voorbeeld van John Obi Mikel is spraakmakend. De Nigeriaan moest weg bij het Turkse Trabzonspor nadat hij afgelopen weekend had gezegd dat hij liever niet had gespeeld. Op veel begrip moest hij niet rekenen en het kostte uiteindelijk zijn job.

Ook andere voetballers in Turkije begrijpen niet waarom er nog gevoetbald wordt tijdens de coronacrisis.  "Natuurlijk hadden we hier in Turkije ook moeten stoppen met voetballen", reageert de Nederlander Eljero Elia bij het Algemeen Dagblad. "De hele wereld is in de ban van het coronavirus, maar in Turkije spelen we vrolijk verder. Ik vind het niet normaal."

De huidige gezondheidscrisis maakt het de voetbalclubs ontzettend moeilijk. Zeker financieel zijn de gevolgen van een competitiestop ontzettend groot. In de meeste Europese landen hebben ze dat begrepen, maar in Turkije blijkbaar niet.