Romelu Lukaku stond heel dicht bij een transfer naar een andere Italiaanse club dan Inter Milaan

door: BVDO
Romelu Lukaku is dolgelukkig met zijn transfer Inter Milaan, ook al gaat hij nu enorm gebukt onder de coronacrisis. Toch scheelde het niet veel of hij had bij een andere Italiaanse club gespeeld.

Lukaku blikte samen met Ian Wright, ex-speler van Arsenal, terug op zijn vertrek uit Manchester. "Je weet wat er achter de schermen is gebeurd, het was gewoon klaar. Het was een moeilijke situatie, ik moest ergens naartoe waar ik kon samenwerken met iemand die het in mij zag zitten. Zij wilden dat ik bleef, maar ik zei dat het voorbij was."

Blijkbaar was er heel wat interesse voor de Rode Duivel. Vooral Juventus zou enorm veel interesse hebben getoond, maar in het hoofd van Lukaku zat het met Inter Milaan helemaal goed. "Het was close, heel close, maar ik zat met mijn gedachten al bij Inter en de trainer." Het vervolgverhaal is gekend. In 35 wedstrijden scoorde Lukaku al 23 keer. Tot de competitie stilgelegd werd en Lukaku al weken in quarantaine zit. "Ik mis het gewone leven, om bij mijn moeder, mijn zoon of mijn broer te zijn. Ik mis de training, net als het spelen voor de fans. Je leert weer om te waarderen wat je hebt."

Lukaku is ontzettend blij met zijn werkgever, maar hij moest toch ook even wennen aan de werkwijze van zijn nieuwe trainer. "Als je iets fout doet, legt hij alles stil en maakt hij je af waar iedereen bij is. Het overkwam mij toen we speelden tegen Slavia Praag. De trainer stond wel vijf minuten te praten en maakte me helemaal af. Ik kon wel door de grond zakken. Het was in tien jaar de eerste keer dat dit me overkwam."