Brutale gangsters dringen wokrestaurant binnen: “We gaan je kinderen vermoorden”

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Maandagochtend was er een brutale overval op een wokrestaurant in Zoersel. De gangsters gingen zeer agressief te werken en dreigden er mee om de kinderen te vermoorden.

Zo’n vier à vijf gemaskerde mannen drongen maandagochtend rond 4 uur het restaurant en de woning van het gezin Mei Lan binnen. Eens binnen bonden ze drie volwassenen tussen 40 en 54 jaar oud en drie kinderen van 7, 10 en 13 jaar - vast met plastic bandjes.

“Toen de kinderen begonnen te huilen, zeiden de overvallers dat ze hen zouden vermoorden als ze niet stopten”, vertelt Mei Lan, bewoonster en moeder van de zaakvoerster van het wokrestaurant aan Gazet van Antwerpen. Iedereen zijn mond werd afgeplakt met plakband. De gangsters waren gewapend met messen en een pistool. 

Buit
De overvallers wilden gaan lopen met de buit van de kassa, maar die was zo goed als leeg. “Doordat we al sinds vorige week vrijdag gesloten zijn, was er helemaal niet veel geld aanwezig”, zegt Lan. Daarna werden ze agressief. “Ze sloegen me met de achterkant van een pistool omdat ik bleef herhalen dat er écht niets meer was.”

De overvallers gingen uiteindelijk lopen met een buit van enkele duizenden euro’s. Nadat één van de slachtoffers zich kon bevrijden, werd de politie gealarmeerd. De politie is een zoektocht gestart naar de daders. Volgens Lan spraken ze geen Nederlanders, maar wel Chinees.