Actrice Marianne Devriese maakt zich grote zorgen om haar dochter Pippa: “Dit kan heel ernstige gevolgen voor haar hebben”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Ook Marianne Devriese zit door het coronavirus thuis met haar gezin. De actrice kampt zelf al een tijdje met bronchitis, maar vertelt in Story dat ze zich toch vooral zorgen maakt om haar dochter Pippa. Het meisje heeft een ontwikkelingsachterstand door het zeldzame GRIN2B-syndroom.

Marianne Devriese deelde vorige week een veelzeggende boodschap op Instagram om mensen wakker te schudden. ‘Niet om paniek te zaaien, wel omdat ik vind dat iedereen dit moet weten. Ik sukkel al bijna drie weken met een hardnekkige bronchitis, dus ik neem al langer mijn voorzorgen. Maar er werd steeds lacherig - het is allemaal overdreven! - over gedaan. Soms nu nog. We moeten even – en ik weet als geen ander: het is heel lang – ons van iedereen afzonderen. Leven in de bubbel van ons gezin. Geen play dates met vriendinnetjes op school, geen nieuwe contacten, geen etentjes met vrienden… Gewoon thuis blijven! #?attenthecurve’

De actrice heeft een heel persoonlijke reden om deze oproep te doen. “Ik maak me zorgen om Pippa: zij loopt meer risico dan andere kinderen om er ernstige gevolgen aan over te houden mocht zij het virus krijgen. Kinderen worden blijkbaar niet zo snel ziek, maar bij Pippa zou dat anders kunnen zijn. Uiteraard denk ik ook aan onze ouders. En aan mijn schoonbroer die momenteel tegen kanker vecht. Zieke mensen en ouderen zijn extra kwetsbaar”, vertelt ze in Story.

Zelf heeft Marianne momenteel dus last van de naweeën van een bronchitis. “Ik heb geen test ondergaan, maar ik ben niet bang dat ik corona heb. Intussen gaat het immers al een pak beter, al blijft het onder mijn leden zitten”, zegt ze.