Rode Duivel was overtuigd van zijn kunnen: "Ik had het EK zeker gehaald"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Rode Duivels hadden moeten schitteren op het EK 2020. Eden Hazard, dit seizoen op de sukkel met blessures, vertelde aan de RTBF dat hij hoe dan ook het EK gehaald had.

Het EK voetbal werd opgeschoven naar 2021. De kapitein van de Rode Duivels zit thuis in Madrid. "Ik blijf thuis en verzorg me", zegt Eden Hazard aan de RTBF. "Het gaat elke dag beter met mijn blessure. Ik kan al stappen ondertussen."

En Hazard ging er dan ook van uit dat hij op het EK een grote rol kon spelen voor de Rode Duivels. "Ik wou zeker op het EK staan. Ik ben ontgoocheld dat het niet doorgaat, maar het was de juiste keuze. We zullen allemaal een jaartje ouder zijn als het EK er is, wat toch wel jammer is, maar voor mijn enkel is het veel beter en zal ik tegen dan in optimale conditie zijn."

De Belgen zullen dan wel niet meer van de jongsten zijn, maar de ervaring die ze hebben kan op dergelijke toernooien wel eens een grote rol spelen. "Het stemt me niet ongerust dat we een jaartje ouder zijn. De kwaliteit is er, of je nu 25 of 35 bent. Het enige wat misschien kan gebeuren is dat we wat minder fris zitten als de matchen elkaar snel opvolgen. Maar we zijn professionals en kunnen dat aan."