Buffalo's willen tweede plek hoe dan ook verzilveren: "Wij willen er nog voor spelen"

door: BVDO
AA Gent heeft de tweede plaats in de voorlopige rangschikking van de Jupiler Pro League. En die willen ze ook, ondanks de coronacrisis, behouden.

Voorzitter Ivan De Witte is dan ook formeel. Als er moet gespeeld worden, zal AA Gent dat ook doen. "Wij willen het sportief afhandelen en nemen absoluut geen opportunistische stelling in", zegt Ivan De Witte bij Het Laatste Nieuws. "Maar als we zien wat er nu allemaal gebeurt, dan denk ik niet dat de coronacrisis een zaak is van weken, maar wel van maanden. Het organiseren van voetbalwedstrijden zal ook niet de eerste zorg van de regering zijn."

Een eventuele stopzetting zou natuurlijk in het voordeel van AA Gent zijn. "Als er dan een beslissing komt, wil AA Gent niet weggezet worden als een opportunist die nu die tweede plaats wilt behouden. Onze voorkeur gaat uit naar het eventueel afwerken van de 30ste en laatste speeldag van de reguliere competitie. Áls dat mogelijk is met de gezondheidsmaatregelen."

Club Brugge kampioen en een seizoen zonder zakkers lijkt een mogelijke oplossing. "Wel, het zou misschien het allerlaatste redmiddel zijn om op zekere wijze tot een eindstand en tot een regeling voor volgend jaar te komen. Maar dat is niet de regeling die onze voorkeur wegdraagt. Maar in het geval dat het onmogelijk wordt, zouden we die piste ook steunen."