Lidl blij dat acties weer toegelaten zijn: "Op korte termijn voeren we opnieuw promoties in"

door: WVDS
Supermarkten mogen opnieuw promoacties organiseren. Bij Lidl is men alvast blij met deze beslissing van minister Nathalie Muylle.

"Het klopt dat ook wij geen promoties meer mochten doen. Minister Muylle heeft laten weten dat promoties die reeds afgesproken waren met leveranciers opnieuw mogen. Op korte termijn zullen ook bij ons de promoties, naast onze lage prijzen, opnieuw ingevoerd worden", vertelt Isabelle Colbrandt, woordvoerster bij Lidl, aan Redactie24.

Door promotieacties betaalt de klant uiteindelijk toch minder aan de kassa. "We zijn blij dat promoties opnieuw worden toegelaten want het klopt wel wat gezegd wordt, dat de prijs van het ticket aan de kassa anders duurder wordt."

Geen prijsstijgingen

Isabelle Colbrandt benadrukt dat Lidl zijn prijzen niet heeft verhoogd naar aanleiding van de coronacrisis. "De basisprijzen van onze producten blijven gelijk en wij hebben vooral huismerken waarbij de basisprijs sowieso altijd 20 procent lager ligt. Daar ligt een groot verschil."

Intussen ligt de piek in het hamstergedrag achter ons en is het opnieuw een stuk rustiger in de supermarkten. "De maatregelen die twee weken geleden werden ingevoerd, het beperken van het aantal mensen in de winkel en een kar nemen als je winkelt, zorgt voor minder mensen tegelijk in de winkel. We merken ook dat het leven van mensen anders georganiseerd is. Voor iedereen die thuis werkt of werkloos is, hebben we die piekmomenten niet meer voor en na de werkdag."