Superfan van Wendy Van Wanten doet ongelooflijke getuigenis: “Zo heeft Wendy toen mijn leven gered”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Wendy Van Wanten heeft ooit letterlijk het leven gered van haar superfan Kris Van Canneyt (41). Hij doet zijn ongelooflijke verhaal in Dag Allemaal.

“Op mijn 17de was dat. Ik ben het levende bewijs dat muziek mensen echt kan genezen. Ik heb een bacteriële hersenvliesontsteking opgelopen en kreeg er twee hersenbloedingen bovenop. Een maand lag ik in een diepe coma, op intensieve zorgen in het AZ Brugge. De dokters hadden alles geprobeerd, zonder resultaat. Tot ze voorstelden om m’n favoriete muziek te spelen”, vertelt Kris in het weekblad.

Dat bleek te werken. “Dag en nacht speelde er een cd met muziek van Wendy, en na drie weken begon ik plots m’n lippen te bewegen bij het liedje ‘Verborgen verdriet’. Alsof ik wilde meezingen. Zo ben ik geleidelijk weer op de wereld gekomen, na een coma van vier weken.”

“Ik heb alles opnieuw moeten leren”, aldus Kris. “Lopen, spreken, eten, schrijven,… En m’n geheugen was totaal gewist. Ik kende m’n naam niet meer, ik kende m’n ouders en m’n zus niet meer. Alleen Wendy kende ik nog. Al haar liedjes zaten nog in m’n geheugen.”