Gevlucht door licentieproblemen: "Dan moet je een rationele keuze maken en mag je geen emoties laten meespelen”

door: BVDO
Michiel Jonckheere speelde zijn hele carrière bij KV Oostende, maar door de licentieproblemen van de kustploeg kiest hij nu voor een transfer naar KV Kortrijk.

Een transfer was eigenlijk totaal de bedoeling niet, maar de perikelen van de KV Oostende deden Michiel Jonckheere uitkijken voor een transfer die eigenlijk al in januari geregeld werd. “Het liefst had ik ze er ook afgesloten, maar mijn contract loopt deze zomer af en door de onduidelijkheid over de overname kunnen ze me op dit moment geen nieuw aanbieden", vertelt Jonckheere aan Het Nieuwsblad.

Jonckheere woont in Adinkerke bij De Panne en wilde niet ver van huis blijven voetballen. "Kortrijk is een uur rijden, maar het is nog West-Vlaanderen. Ik wilde niet aan de andere kant van het land gaan spelen. Kortrijk lijkt me een warme familieclub met een trainer, Yves Vanderhaeghe, die me nog kende van bij Oostende en me er graag bij had.”

Dat KV Oostende een zinkend schip is, doet ook bij Jonckheere pijn. “Ook al ga ik weg, ik ben er zeker van dat Oostende niet zal verdwijnen. Marc Coucke is een zakenman die hard kan onderhandelen, maar ik kan me niet voorstellen dat hij de club failliet zal laten gaan. De supporters verdienen het dat er een oplossing komt, want zij zijn nooit negatief geweest en zijn de club altijd blijven steunen.”