Is dit de nieuwe datum voor de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp?

door: BVDO
Beetje bij beetje lijkt er meer duidelijkheid te komen wat er met de bekerfinale moet gebeuren. Ook al is er nog veel onduidelijkheid, steeds meer komt de datum van 2 augustus dichterbij.

Er zijn heel wat obstakels waarmee rekening gehouden moet worden. Zo is er de planning van de UEFA. Zij willen tegen 3 augustus weten wie de Europese tickets krijgt. Een bekerfinale als vervanging van de supercup lijkt dan wel een goede keuze, met speeldatum van 2 augustus.

Club Brugge drong in het begin aan om de bekerfinale met de huidige spelerskernen af te werken, maar dat lijkt weinig realistisch als je ziet hoeveel spelers einde contract zijn bij Antwerp. Blauwzwart heeft die eis dan ook laten vallen. Of de bekerfinale de inzet van het Europese ticket moet krijgen, is maar zeer de vraag. Enkel Charleroi lijkt daaruit nog voordeel te kunnen halen als Club Brugge de beker wint.

En het grote vraagstuk blijft ook of er publiek aanwezig kan zijn op de bekerfinale. Er gaan verschillende geruchten rond, maar niets is bevestigd. Meer en meer lijkt het zo dat september het vroegste moment voor een match met publiek is, maar sommige stemmen laten horen dat er geen sportevenementen met publiek zullen plaatsvinden voor 2021.