"Geen financiële ramp als Messi niet meer in Spanje voetbalt"

door: BVDO
Lionel Messi wordt al een tijdje gelinkt aan Inter, maar de voor de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, is dat helemaal geen ramp voor de financiële situatie van La Liga.

En daarin wordt meteen gegrepen naar het vertrek van Ronaldo richting Italië. Toen had iedereen een financiële ramp verwacht. "Ik zou graag willen dat Messi blijft", vertelt Javier Tebas, voorzitter van La Liga, aan El Desmarque. "Maar mocht hij beslissen om te vertrekken, dan zou dat geen drama betekenen. Mensen zeiden ook dat La Liga geld zou verliezen als Ronaldo zou vertrekken, maar we verdienden meer. Zelfs in Portugal."

Het belang van namen is voor een competitie van groot belang, maar lang ook niet alles. "Grote sterren helpen, maar zijn niet essentieel voor een competitie. Ik denk daarnaast dat een vertrek van Messi naar Italië de problemen van de Serie A niet verhelpen. Zij zijn gebonden aan het enorme verschil tussen de hoge schulden en de geringe inkomsten."

De financiële gevolgen van de coronacrisis op het voetbal zullen wellicht nog jaren te voelen zijn. Ook in de zomermercato zal dit goed voelbaar zijn. Experts spreken van veel minder hoge bedragen, al lijkt dat voor de absolute toppers geen invloed te hebben. "De cijfers van de Serie A staan onder hoge druk en Messi kan die problemen niet verhelpen. De financiële problemen in Italië zijn veel erger dan in Spanje of Duitsland", zo besluit de bestuurder.