Michel D'Hooghe legde ruzie met Marc Van Ranst bij: "Voetballen heeft geen zin meer"

door: BVDO
Michel D'Hooghe en Marc Van Ranst lustten elkaar rauw sinds een griepincident in 2009, maar die ruzie lijkt ondertussen van de baan.

Marc Van Ranst en Michel D'Hooghe gingen in 2009 stevig in de clinch, omdat D'Hooghe, sportarts en ex-voorzitter van Club Brugge, de spelers voor een verplaatsing naar Dnipropetrovsk preventief had laten inenten tegen de Mexicaanse griep.“Hopelijk was de prik in hun bil en hebben ze er nog lang last van”, zei Van Ranst in het VRT-journaal. “Het kan niet dat mensen die niet tot een risicogroep behoren, toch worden ingeënt op kosten van de gezondheidszorg.”

Nu elf jaar later hebben de twee hun ruzie bijgelegd. "Ik volgde alleen maar de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie”, zegt Michel D’Hooghe vandaag. “Nadien heb ik het uitgepraat met Marc Van Ranst en sindsdien hebben we contact gehouden. Ik heb een grote bewondering voor zijn werk en ik kan alleen maar toejuichen dat hij nu door de UEFA gevraagd wordt om advies te geven over de coronacrisis."

D’Hooghe steunt dan ook het idee om geen bekerfinale meer te spelen, zelfs niet zonder publiek erbij. “Ten eerste is een bekerfinale zonder publiek zoals Frankfurt zonder worsten. Ten tweede is er een reëel gezondheidsrisico voor de spelers die met elkaar in contact zullen komen. Laten we de bekerfinale spelen als voetballen met publiek weer toegelaten is.”

En een verlenging van de competities lijkt volgens D'Hooghe ook geen goede optie. "De UEFA schijnt uit het oog te zijn verloren dat de gezondheidscrisis binnen twee maanden nog niet opgelost zal zijn. Als voetbalploegen weer beginnen trainen geef ik je op een blaadje dat er weer een positief geval zal opduiken. En een hele ploeg meteen weer in quarantaine moet."