Start de nieuwe Belgische voetbalcompetitie zonder publiek? En wat met de bekerfinale?

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Chaos troef na de Nationale Veiligheidsraad van gisteren. Ook voor het voetbal brengt die alleen maar veel onduidelijkheid.

Geen massa-events tot 31 augustus luidde het verdict van de Nationale Veiligheidsraad woensdagavond. Welke gevolgen heeft dat voor het voetbal? Een bekerfinale zonder publiek? De return in 1B ook? Of komen die wedstrijden er gewoonweg niet. Volgens minister De Crem wordt dat duidelijk na de Nationale Veiligheidsraad van volgende week.

Dan worden de voetbalwedstrijden besproken, aldus minister De Crem bij de RTBF. “Er is een voorstel gedaan opdat voetbalwedstrijden achter gesloten deuren kunnen doorgaan”, vertelde De Crem. “Het ligt op de tafel en zal worden besproken tijdens de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad die volgende week is voorzien.”

De Pro League vergadert op 24 april voor de volgende keer en zal stof tot bespreken hebben. “We gaan het zo snel mogelijk bekijken, in functie van de gezondheid”, zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League. “Het is een punt dat ongetwijfeld aan bod komt op onze Algemene Vergadering die volgende week plaatsvindt. Ook of de bekerfinale en de titelmatch in 1B al dan niet gespeeld worden. Ik ga daar nu dus geen bijkomende uitspraken over doen. Maar uiteraard zullen we de ons door de regering opgedragen voorschriften respecteren, dat spreekt voor zich.”