Drie Belgische profclubs willen fuseren tot één voetbalploeg

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Moeskroen heeft met KV Kortrijk samengezeten om een fusie te bespreken. En ook Roeselare uit 1B zou mogelijk in de deal betrokken worden.

Veel Belgische clubs hebben het, niet alleen door de coronacrisis, moeilijk om het hoofd boven water te houden. Een licentie halen is voor Moeskroen een behoorlijk probleem, zeker nu uit mailverkeer duidelijk wordt dat makelaar Pini Zahavi in het verleden de club runde. Iets wat volgens de regels niet mag.

Kortrijk bevestigt de interesse van Moeskroen om te fuseren. “Het initiatief kwam van Moeskroen. Een invitatie sla je niet af, zeker niet van je naaste buur”, zegt Matthias Leterme. “In een voetballandschap dat in evolutie is, is het goed om van gedachten te wisselen. Maar het was pas een eerste gesprek. We moeten zien wat de meerwaarde is, maar we schieten het idee niet per definitie af.”

Ook bij Moeskroen klinkt hetzelfde geluid. “Ik citeer altijd het voorbeeld van Winterslag en Waterschei, twee bescheiden clubs die tot Racing Genk fuseerden en een succesverhaal brengen”, aldus de Moeskroen-voorzitter Declerck. “Iedereen weet dat er te veel clubs zijn in de regio. Kortrijk en Zulte Waregem zie ik niet meteen fuseren, maar Kortrijk en Moeskroen, waarom niet?”

“Waar we gaan spelen, dat kan me helemaal niet bommen. In Kortrijk natuurlijk, zij hebben meer supporters en sponsors”, gaat Declerck verder. “Als Kortrijk Moeskroens bloed mee krijgt en het goed doet, dan kan dat best wat fans van hier opleveren. Het is amper een kwartiertje ver. En we kunnen ook sponsors aanbrengen.”