Retail zeer boos na opening van tuincentra en doe-het-zelf-zaken: “Dit verlies maken wij nooit meer goed”

door: PMN
Afbeelding bron: TV-Oost
Afgelopen weekend mochten de doe-het-zelf-zaken en de tuincentra weer de deuren openen. Dat stuit nu wel op stevige kritiek.

Onder meer winkelketens Brico en Gamma kunnen de doe-het-zelver weer aan materiaal helpen. Zo kan die in zijn kot aan het werk gaan. Maar kleine zelfstandigen voelen zich in de steek gelaten. Zij doen net hetzelfde als de winkelketens maar mogen hun deuren niet openen.

Hoe kan dat? Hun zaak staat ingeschreven als decoratiezaak. Het gevolg is dat ze enkel maar online bestellingen mogen afwerken. “Als we onze deuren mogen openen zal het te laat zijn”, zegt Martine aan TV-Oost.

Verlies
Martine heeft een interieurzaak in Lokeren. “De klanten die nu willen verven zullen naar de grote winkelketens gaan. En wij? Wij blijven op onze honger zitten. Dit verlies gaan wij nooit meer kunnen goedmaken.”

De federaties Fedustria en Navem vertegenwoordigen de interieurzaken in ons land. Zij willen dat ze hun winkels snel weer mogen openen. Vrijdag zal de sector allicht meer weten na een besluit van de Nationale Veiligheidsraad.