Waarom krijgen we nu al fikse kortingen in kledingwinkels, maar niet in doe-het-zelf-zaken?

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De coronacrisis heeft een impact op de prijzen die we betalen in de winkels. Sommige winkels zwaaien met kortingen, bij andere betalen we meer. Veel heeft te maken met al dan niet seizoengebonden producten. Retailexpert Gino Van Ossel legt uit waarom modewinkels nu al forse kortingen geven.

“Je hebt retailsectoren met heel veel seizoensproducten, zoals de modesector, en je hebt sectoren waar dat veel minder het geval is. In sectoren waar veel seizoensproducten worden verkocht, zitten grote voorraden. Je merkt dat nu in modewinkels kortingen gelden en dat is net omdat zij met een grote stock zitten en die kwijt willen geraken.”

“Doe-het-zelf-zaken zijn een tegenvoorbeeld. Veel mensen zijn tijdens de lockdown aan het klussen geslagen. Deze winkels hebben dus al veel verkocht en bovendien hebben zij veel producten die veel minder seizoensgebonden zijn. Een schroevendraaier of boormachine die je op 13 maart nog niet had verkocht, kan je nu gewoon blijven verkopen", aldus Gino Van Ossel tegenover Redactie24.

Terugkeer naar een normale situatie

“De doe-het-zelf-zaken hebben relatief weinig op de promoties ingezet op het moment dat ze opnieuw opengingen, dat hoefde ook niet want ze konden de vraag moeilijk bijhouden. Geleidelijk zullen we weer naar een normale situatie gaan met ook meer kortingen.”