Bernd Storck geeft uitleg waarom hij niet langer bij Cercle Brugge blijft

door: BVDO
Bernd Storck, de mirakelcoach van Moeskroen en Cercle Brugge, blijft niet langer trainer bij groenzwart. En daar heeft hij een goede reden voor.

Bernd Storck zal volgend seizoen niet langer coach zijn van Cercle Brugge. Storck kreeg vorig jaar al felicitaties voor zijn mirakel om Moeskroen in de Jupiler Pro League te houden. Dit jaar was zijn stunt zowaar nog groter bij Cercle Brugge. Vanuit een verloren positie dwong groenzwart het behoud af.

Cercle wilde Storck langer aan boord houden en deed hem daarvoor een beter voorstel dan dit seizoen. De Duitser bedankte echter en legde nu bij Het Laatste Nieuws ook uit waarom. "Ik ben heel ambitieus. En mijn persoonlijke ambities zijn niet te verzoenen met die van Cercle Brugge. Ik wil Europa in en dat kan niet met Cercle, omdat het dezelfde eigenaar heeft als Monaco."

"Ik wil meer zijn dan de coach van een opleidingsclub. Ik wil spelen voor de prijzen en voor Europees voetbal met mijn volgende club. De Europa League of de Champions League halen, daar ligt mijn ambitie. Die ambitie zal ik niet waarmaken met Cercle Brugge, daar moeten we eerlijk in zijn."