Buurt schrijft vastgoedmakelaar brief: "We willen geen andersgetinten en asocialen, het moet gezellig blijven"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Een buurtcomité in het Nederlandse Schiedam heeft een makelaar een brief gestuurd waarin ze vragen om zorgvuldig om te gaan met wie de woning mag kopen.

De makelaar, Diogo dos Santos, zelf van Portugese origine, kon zijn ogen niet geloven toen hij de brief kreeg. "Zo racistisch", klinkt het bij dos Santos. "Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Helaas zijn er overal op de wereld dit soort mensen. Nee het voelt niet goed."

Het huis was eigendom van een man die is teruggekeerd naar zijn thuisland Portugal. Tot groot plezier van de buurt valt in de brief te lezen. Voor hem had de buurt "alleen Nederlandse, gezellige mensen als eigenaar". In de brief wordt de makelaar opgeroepen om te voorkomen dat er buitenlanders, andersgetinten of asocialen komen wonen.

De hoekwoning werd getoond aan twee getinte mensen en dat zinde de buurtbewoners niet. "Dit is een gezellige sociale buurt. Dat willen we graag zo houden", stond er nog in de brief te lezen. De burgemeester veroordeelde de actie van het buurtcomité als onversneden racisme.