Conner Rousseau weer onder vuur: "Hij heeft dit proberen weg te moffelen"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau is sinds vrijdagavond niet langer de voorzitter van de Vlaamse socialisten. Zijn positie was onhoudbaar geworden door racistische en seksistische uitlatingen.

"Ik denk dat het probleem van Conner Rousseau was dat dat hij niet open genoeg is geweest", zei Bert Bultinck, de hoofdredacteur van Knack, in 'Terzake'.

"Een van de kapitale blunders die gemaakt zijn, is dat hij op verschillende momenten heeft proberen weg te moffelen wat er die nacht in Sint-Niklaas echt is gebeurd. Het incident dat hem nu uiteindelijk de kop heeft gekost."

"De eerste regel van crisiscommunicatie is: leg alles op tafel, vertel de volledige waarheid. Dat heeft hij niet gedaan. Waardoor je kon vermoeden dat er druppelsgewijs nieuwe informatie naar buiten zou komen. En dat is telkens gebeurd. Met als gevolg dat die druk zo hoog wordt dat je ontslag moet nemen."

"Ik had het verfrissend gevonden als Conner Rousseau op die persconferentie open kaart had gespeeld", zei Hannes Heynderickx, chef politiek bij Het Nieuwsblad.

"Dan was heel deze shitshow niet nodig geweest en hadden we vandaag een inhoudelijk debat over stikstof en over de watersnood kunnen hebben."

"Door de politieke partijen en hun communicatiestrategie gebeurt dat niet. Je zag dat ook bij Vincent Van Quickenborne. Dat heeft weken aangesleept. Als journalist denk ik dan: cut the crap, je hebt iets fout gedaan, communiceer daar open en eerlijk over en we gaan over tot de orde van de dag."