VIDEO Moslimterrorist rijdt opzettelijk twee agenten aan: “Ik wilde wraak nemen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In Colombes bij Parijs heeft een moslimterrorist met zijn auto twee gemotoriseerde agenten opzettelijk aangereden. Een van hen is zwaargewond.

Het hoofd van de politie van de regio Il-de-France zegt op Twitter geschokt te zijn over de aanslag op de agenten. Zeker één agent is zwaargewond. De verdachte, een 29-jarige, is aangehouden, maar zou niet bekend zijn bij de veiligheidsdiensten.

 

 

De verdachte vertelde bij zijn arrestatie dat hij op de politieagenten wraak wilde nemen nadat hij video’s had bekeken over de Palestijnse kwestie. Volgens de nieuwswebsite BFMTV kampte de verdachte in het verleden met psychiatrische problemen. Hij zou meerdere jaren geleden een psychiatrische crisis doorgemaakt hebben, waarvoor hij niet werd opgenomen. Dinsdag zal hij door een psychiater geëvalueerd worden.

Frankrijk heeft geregeld af te rekenen met aanslagen van militante islamieten. Politie en soldaten zijn vaak doelwitten. In oktober nog vermoordde een medewerker van een politiekantoor vier mensen met een mes. Hij had zich tien jaar eerder tot de islam bekeerd.