Standard Luik heeft Axel Witsel en Marouane Fellaini nodig om licentie te halen

door: BVDO
Op 5 mei moet Standard Luik zijn licentie voor het BAS zien te redden. Daarvoor rekent het op miljoenen van enkele grote Belgische voetballers.

Op acht april kon Standard Luik zijn licentie niet afdwingen en moest het rekening houden met tweede amateur. Niet betaalde tekenpremies voor februari en de gecontesteerde vastgoedconstructie waren de redenen. Voorzitter Bruno Venanzi had een plan. Met een groep investeerders wilde hij het stadion van de club overkopen. Zo zou Standard voldoende middelen ter beschikking hebben. Maar dat was niet genoeg voor de licentie.

Standard heeft 12 miljoen euro nodig daarvoor. Axel Witsel ging als eerste overstag en bezorgde de club 1,5 miljoen euro in ruil voor 47,5 procent van de aandelen. Ook Venanzi heeft 47,5 procent in handen. 5 procent is in handen van een vastgoedmakelaar, gelinkt aan Witsel. En nu zegt ook Marouane Fellaini zijn steun toe. De ex-speler van Standard werd overtuigd door Witsel om zijn aandeel te doen.

Daarmee is nog niet al het nodige geld binnen, maar met de coronacrisis als reden zou dat wel eens voldoende kunnen zijn voor het BAS.