Jan Mulder twijfelt aan de aanpak van Vincent Kompany: "Supporters willen alleen maar winnen"

door: BVDO
Jan Mulder, ex-speler van RSC Anderlecht, kijkt met respect naar het plan van Vincent Kompany, alleen weet hij niet of het wel past bij paarswit.

Volgens Jan Mulder heeft Kompany een plan. "Kompany heeft een beeldschoon plan in zijn hoofd over hoe dat spel van Anderlecht moet worden. Het proces heet dat nu dan nog, maar het is een sprookjesachtig jongens­idee: mijn oude club ga ik nu eens slijpen als een diamant", vertelt Jan Mulder in Het Laatste Nieuws.

En de lofzang gaat verder. "Met mooi spel, met de jeugd, een heel zuiver idee. Dat hij dat doel voor ogen heeft, dat houdt me nog op de been." Anderlecht is trouwens de club die jeugdspelers de meeste kansen biedt, in tegenstelling tot veel andere clubs in de Jupiler Pro League.

Toch stelt de ex-spits van Anderlecht zijn vragen bij de aanpak. Vooral de supporters zouden het grote probleem zijn, want die willen alleen maar prijzen pakken. "Alleen, ik weet niet of dat kan bij een club als Anderlecht. Dat publiek smacht naar een titel. Supporters willen mooi voetbal, maar ze willen vooral winnen."