Nog geen licentiezekerheid voor KV Oostende ondanks overname

door: BVDO
KV Oostende verdedigde gisteren zijn licentiedossier bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Na een videomeeting van meer dan drie uur was er nog geen uitsluitsel.

KV Oostende leek lange tijd een vogel voor de kat. De licentieaanvraag was op basis van een kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro door de Amerikaanse investeringsgroep PMG. Maar op het moment dat de licenties goedgekeurd moesten worden was die deal nog niet rond. Dat is nu wel het geval en dus hoopte KVO om snel witte rook te krijgen.

Maar een uitspraak is er nog niet. Het BAS wil de bedoelingen van de overnemer onderzoeken en ook de herkomst van de buitenlandse centen wordt onderzocht. Niemand bij KV Oostende wou reageren. Enkel dat een uitspraak ten laatste op 10 mei verwacht mag worden.

Voor het BAS had de kapitaalsverhoging al uitgevoerd moeten zijn, liet het Licentiedepartement weten. PMG voorzag dat op 15 mei te doen. Nergens in de bondsreglementen staat echter dat dit op het moment van de behandeling van de licentie al zo moet zijn.