Bloemenwinkels furieus over Moederdag: "Oneerlijke concurrentie"

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
De sector van de bloemenwinkels is niet te spreken over de beslissing van de Veiligheidsraad om met Moederdag wel sociale contacten toe te laten, maar de winkels pas een dag later te openen.

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat we niet op maandag 11 mei, maar wel een dag eerder met de sociale contacten mogen beginnen. Zondag 10 mei is Moederdag en dus mogen we op bezoek gaan, maar dat kan niet met een bloemetje van de bloemenwinkel, want die mogen geen dag vroeger open.

De sector is niet te spreken om geen dag verschil te makenvoor de bloemenwinkels. Moederdag maakt normaal een groot deel van hun omzet. "Dit komt keihard aan", klinkt het bij Koen Van Malderen van koepelorganisatie KUFB. "De moeders krijgen bezoek, maar hun kinderen mogen geen bloemen meenemen."

Vooral het feit dat supermarkten wel bloemen mogen verkopen komt hard aan. "Of tenminste niet uit onze winkels. Ze mogen wel een bosje kopen in de supermarkt of in het tankstation één uit de emmer halen, boeketten die potverdorie al tien klanten in hun handen gehad hebben. Wie begrijpt dit?" Om een compensatie te krijgen, dreigt Van Malderen met gerechtelijke stappen. "Dit is oneerlijke concurrentie."