Toby Alderweireld blijft enorm veel respect hebben voor Ajax Amsterdam

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het begint een gewoonte te worden, voetballers die via sociale media een babbel doen over grote momenten in hun carrière. Ook Toby Alderweireld kon in dat rijtje niet ontbreken.

Alderweireld speelde afgelopen seizoen de finale van de Champions League. Vorig jaar met Tottenham schakelde hij in de halve finale Ajax Amsterdam uit. Van grote vreugdetaferelen was toen niet echt sprake.”Het was niet om te laten zien: kijk mij eens, maar ik heb mét Tadic en Blind en vóór Ajax gespeeld“, legt Alderweireld op Instagram Live uit. “Het is een ongelooflijke mooie club. Ze speelden heel goed en energiek voetbal.”

“Ik heb hard gejuicht toen wij scoorden, maar daarna wilde ik respect tonen. Het is een droom om de Champions League-finale te spelen. Ik heb geluk dat ik hem twee keer heb mogen spelen. Dat wil je gewoon bereiken. Als het je dan zo afgenomen wordt.”

Alderweireld heeft nog veel mooie herinneringen aan zijn periode in Amsterdam. "Ik heb te veel respect voor Ajax en voor wat ze gepresteerd hebben om zo uitbundig te juichen. Het is geen probleem om de jongens te steunen", aldus de verdediger.