Licentie voor Moeskroen doet nadenken over procedures:" Ik heb daar mijn idee over"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De licentie die Moeskroen voor het BAS wist af te dwingen zorgt voor controverse. Het was niet de eerste keer dat Moeskroen zijn slag haalde via het BAS.

Moeskroen kreeg geen licentie op 8 april omdat de club in handen zou zijn van makelaars, wat verboden is. Bovendien zouden ook te weinig financiële garanties aanwezig zijn voor volgend seizoen.

Waarom Moeskroen van het BAS gelijk kreeg, is nog niet geweten. De motivatie volgt pas binnen een tiental dagen. Bij de drie clubs die zich tegen de licentie verzetten, Waasland-Beveren, Virton en Westerlo, klinkt een noodkreet dat er meer mogelijk was.

“Op zich vind ik dat niet zo erg als de clubs op het ultieme moment de juiste documenten voorlegt”, aldus licentiemanager Nils Van Brantegem bij Het Nieuwsblad. “Maar in dit geval is het frustrerend. Niet in de eerste plaats voor mij maar wel voor die andere clubs die wèl correct werken.”

De roep om de licentieprocedure te herzien is dan ook groot. “Daar heb ik mijn idee over maar het is niet aan mij om daar uitspraken over te doen. Maar we moeten misschien wel een en ander overdenken.”