18-jarige voetballer krijgt er enorm van langs voor aankoop van dure auto

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De 18-jarige Mohamed Ihattaren van PSV Eindhoven kocht zichzelf een Audi RS6, maar kreeg daar enorme kritiek op in de kranten.

Trainer Gertjan Verbeek uitte zijn kritiek in de Volkskrant: "Een jongen van 18 jaar in zo’n auto, in deze tijd. In welke tijd dan ook. En hij kan dat doen, want hij verdient schijnbaar zoveel. Dat is de jeugd met haar speeltjes. Speelt net tien wedstrijden in eerste elftal van PSV. En dan vragen clubs aan supporters of ze willen meedenken over bezuinigingen. Dat is de wereld op zijn kop."

Het Eindhovens Dagblad ging er zelf over los. “De auto van Ihattaren staat tijdens de coronacrisis ineens een beetje symbool voor wat er scheef zit in de voetballerij en dat is te kort door de bocht. Er zit namelijk ook gewoon vals sentiment bij, dat nu meer dan voorheen de ruimte krijgt. Ihattaren heeft zijn auto simpelweg verdiend omdat hij goed is in iets waar in de huidige markteconomie enorm veel voor wat betaald."

En de krant ging verder. "De mate waarin hij geld kan uitgeven, heeft te maken met de onderliggende systemen in de voetballerij. Die zijn geschapen en in stand gehouden door bestuurders van de internationale voetbalbonden, die vooral oog hadden voor hun eigen belangen en die van de allerrijkste clubs, spelers en zaakwaarnemers. Een gebrek aan solidariteit op andere niveaus, marktwerking in televisieland, gretigheid in en buiten het veld om grote bedragen op te strijken en soms wel erg blinde adoratie deden de rest. De rijken werden almaar rijker en op het tweede plan bikkelen veel profs voor een minimaal loon."