Eric Gerets heeft enorm veel last van gezondheidsproblemen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Eric Gerets heeft het niet gemakkelijk door de gezondheidsproblemen waarmee hij af te rekenen krijgt, maar de ex-voetballer leeft met volle teugen verder.

"Het gekke is dat ik in 2012 een hersenbloeding kreeg en nog heb doorgewerkt tot 2015 zonder supergrote problemen. Maar sinds ik stopte, omdat de symptomen te erg werden, ging het alleen bergaf", vertelt Gerets aan Het Nieuwsblad. "Ik doe tegenwoordig veel slidings zonder bal. Ik lig om de haverklap op mijn gezicht."

Gerets heeft het moeilijk om de praktische problemen die zijn toestand veroorzaken te aanvaarden. "Er zijn tamelijk wat plekken in mijn hersenen waar weinig of geen doorbloeding meer is. Dat is niet best. Daardoor heb ik voortdurend last van duizeligheid. Mijn bloeddruk gaat omhoog en omlaag. Vijf pillen per dag slik ik. Bloedverdunners, een pil voor de cholesterol, voor de bloeddruk... Daardoor stagneert de bloeddruk, maar voor de rest helpen ze geen kloten. Die duizeligheid blijft."

Maar Gerets geeft niet op en kijkt vooruit. "Als je voortdurend bang moet zijn, dan heeft het leven geen zin meer. En ik leef te graag. Dus daar denk ik totaal niet aan. Ik hoop wel dat het nu een klein beetje stagneert. Het gaat steeds achteruit. Als het nog erger wordt… We leven, het is goed weer, daar moet je ook blij om zijn. Ik geniet nog met volle teugen."