Koen Casteels pakt legendarisch record af van Jean-Marie Pfaff

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag sneuvelt er een record van Jean-Marie Pfaff in de Duitse Bundesliga en daar is doelman Koen Casteels verantwoordelijk voor.

Koen Casteels speelt vandaag zijn 157ste wedstrijd in de Bundesliga. Geen enkele Belgische keeper heeft ooit meer wedstrijden gespeeld. Het vorige record stond op naam van levende legende Jean-Marie Pfaff. "Jean-Marie heeft me dinsdag nog gebeld om me te feliciteren", zegt Casteels aan Het Laatste Nieuws.

Pfaff is onder de indruk van zijn recordopvolger. “Ik heb hem zien spelen tegen Bayern München in december. Hij deed het écht goed. Toen ik nadien terugkeerde naar België zaten we op het hetzelfde vliegtuig. Ik ben naast Koen gaan zitten. We hebben allebei onze telefoon uitgezet en begonnen te praten. Ik wist niet dat hij mijn record ging breken, tot Duitse journalisten me belden.”

Voor Casteels is het een hele eer om Pfaff voorbij te steken. “Het wordt een mooi moment voor mij. Ik vind het een hele eer. Ik heb Jean-Marie nooit zien spelen, maar iedereen in België kent hem. Ik bekeek video’s van hem en ik herinner me ‘De Pfaffs’. Weet je, bij Bayern en in België is hij een legende. Hij zal in Duitsland een blijvende indruk nalaten.”