Bart Tommelein geen voorzitter Open VLD: “Zelfs West-Vlaanderen stond niet achter mij”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Bart Tommelein is zeer teleurgesteld dat hij geen voorzitter van Open VLD wordt, hoewel hij er heel hard op gerekend had.

“Niemand neemt deel aan verkiezingen om te verliezen”, zegt Tommelein aan Het Laatste Nieuws. “Ik had eerlijk gezegd gerekend op een tweede ronde. Ik had de taak van voorzitter graag op mij genomen, maar het is niet zo dat mijn wereld nu zal vergaan. Ik heb werk genoeg als burgemeester en als Vlaams parlementslid. Er zullen zeker mensen tevreden zijn dat ik me hier nu volledig op kan concentreren.”

Het leek bijna onmogelijk dat Tommelein geen voorzitter ging worden, maar toch is het niet gelukt. “Voor de buitenwereld leek het redelijk simpel. Ik was de bekendste kandidaat voor het grote publiek, maar binnen de partij lag dat toch wat anders. Ik wist dat het moeilijk zou zijn. Er hebben ook maar 16.000 van de 56.000 leden gestemd. Ik denk dat dit zeker heeft meegespeeld.”

Zelfs in zijn eigen provincie was Tommelein niet de meest geliefde kandidaat. “Daarnaast stond Vincent Van Quickenborne in West-Vlaanderen achter Egbert en niet achter mij. Egbert had daarentegen wel de steun van Alexander De Croo in Oost-Vlaanderen, de grootste provincie voor ons. Dan wordt het moeilijk.”