Teleurstelling voor Marie Verhulst: “Toch even balen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Ook Studio 100 wordt getroffen door de coronacrisis. In Dag Allemaal vertelt Gert Verhulst over de gevolgen voor het bedrijf.

Studio 100 wil alle musicals, waaronder ‘Daens’, liefst zo snel mogelijk heropstarten. En dat niét voor halve zalen. “Als w? voor halve zalen spelen, is de show niet rendabel, dus is dat sowieso geen optie”, aldus Gert Verhulst.

“W? z?n nu aan het onderzoeken welke veiligheidsmaatregelen w? eventueel kunnen nemen om toch zo snel mogel?k weer voorstellingen te kunnen spelen. Niet alleen voor ons, maar ook voor alle acteurs die thuis zitten. Voor veel hen is dit hun enige job, zij hebben deze optredens broodnodig.”

Volgens Gert is Studio 100 een gezond bedrijf, maar hoeft de crisis toch niet veel langer te duren. “Als het veel langer dan een paar maanden duurt, zal deze crisis toch consequenties hebben. De kans is groot dat we het tempo van de investeringen iets naar beneden moeten halen.”

Of er ontslagen zullen vallen in de Plopsa-parken, dat kan de topman van het bedrijf vandaag nog niet zeggen. “Wij hopen dat dat allemaal zeer beperkt zal zijn, maar dat zullen we pas weten wanneer we opnieuw opstarten.”

Ook Gerts dochter Marie had in deze periode op het podium moeten staan, naast Samson. Maar ook dat is uitgesteld. “Dat was toch wel even balen”, reageert Marie in Dag Allemaal. “Ik heb heel het Samson-gegeven anderhalf jaar stil moeten houden en toen ik eindelijk aan de slag mocht, kwam alles on hold te staan. Maar ik heb mij daar vrij snel kunnen bij neerleggen, omdat we dit niet zelf in de hand hebben.”