Reisje boeken vanaf eind juni? Belgen zijn in bepaalde Zuid-Europese landen al zeker niet welkom

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Midden juni kan het toerisme weer op gang komen naar enkele Zuid-Europese bestemmingen, maar Belgen dreigen massaal uit de boot te vallen om zelfs maar toegang te krijgen tot het land.

Vanaf 20 juni stelt Cyprus zijn grenzen weer open voor toeristen. Inwoners uit 19 landen kunnen zonder quarantaineplicht naar het eiland vliegen. Dat heeft viceminister Savvas Perdios, die bevoegd is voor toerisme, op de staatstelevisie gezegd. België staat voorlopig niet op de lijst.

De 19 landen werden onderverdeeld in twee categorieën. Inwoners van de landen uit categorie A hoeven voor hun vertrek geen negatieve coronatest voor te kunnen leggen. Het gaat om Duitsland, Oostenrijk, Malta, Griekenland, Israël, Bulgarije, Finland, Slovakije, Slovenië, Litouwen, Noorwegen, Denemarken en Hongarije.

Zwitserland, Tsjechië, Polen, Roemenië, Kroatië en Estland vallen onder categorie B. Vakantiegangers uit die landen moeten wel een negatieve test hebben ondergaan alvorens ze toegang krijgen tot het grondgebied. Perdios benadrukte dat de lijst regelmatig zal worden geüpdatet, afhankelijk van de evolutie van het coronavirus in de verschillende landen ter wereld.

Ook Griekenland staat weigerachtig tegenover de komst van Belgen. Daar moet elke Belg die het land binnen wil voor veertien dagen in quarantaine in de hoofdstad Athene.