Beerschot wil de finale van 1B op een andere datum spelen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Beerschot dringt aan op een veel vroegere speeldatum voor de finale van 1B dan 2 augustus.

Volgens de raadgevingen van de Nationale Veiligheidsraad kan er vanaf 1 juli weer helemaal normaal, zonder veel publiek weliswaar, gevoetbald worden. “We hebben de bevoegde kalendermanager altijd gevraagd de tweede finalewedstrijd zo snel mogelijk te organiseren, om beïnvloeding van de competitie te voorkomen en beide clubs de tijd te geven zich fatsoenlijk voor te bereiden op het volgende seizoen”, zegt Beerschot op de website.

Als de finale maar op 2 augustus gespeeld wordt, is er maar één week meer voor de start van de nieuwe competitie. “Momenteel weten we niet in welke competitie we zullen spelen en welke inkomsten we mogen verwachten. Dat bemoeilijkt het aantrekken van nieuwe sponsors en het nemen van strategische beslissingen om een gezond financieel beleid te voeren.”

En dus verwachten ze bij Beerschot om die ultieme wedstrijd al in juli te spelen. “In die zin is de roep naar een gezond financieel beheer van het dagelijkse management van de Pro League een hol begrip. Beide clubs slechts een week voorbereiding geven op het nieuwe seizoen is bovendien onredelijk, onfatsoenlijk en tast de sportieve integriteit van de volgende competitie nu al aan. We hebben dus zeker geen bezwaar om vroeger te moeten spelen.”