“Ik hou van dromers. Ben ik zelf namelijk ook”

door: BVDO
Karel Van Eetvelt heeft zijn eerste interview als CEO van RSC Anderlecht gegeven en roemt daarin meteen ook Vincent Kompany.

En al snel gaat het over de rol die Kompany bij paarswit zal en mag spelen. “Vincent is een zegen voor Anderlecht”, vertelt Van Eetvelt aan Het Laatste Nieuws. “Hij heeft concrete ideeën, niet enkel over het sportieve, en heeft een duidelijke visie, die hij zelfs bij tegenslag consequent blijft uitdragen en nastreven. Vincent zal ook wel eens wakker gelegen hebben, maar ik vind het sterk dat hij is blijven doorzetten. Ik hou van dromers. Ben ik zelf namelijk ook.”

Maar Van Eetvelt blijft vooral een econoom die winst wil maken met zijn voetbalclub. “Ik ben een grote fan van de Amerikaanse sporten zoals de NBA en heb daardoor hun commerciële model zien evolueren. Als ik dat vergelijk met dat van de Europese voetbalclubs... Wij zitten nog in de prehistorie, onze groeimarge is enorm.”

Van Eetvelt herhaalt nog eens dat de jeugd de toekomst van paarswit is. “In het verleden zijn er sommige beloftevolle jongeren te vroeg vertrokken. Dat is jammer, want ons businessmodel is net op de academie gebaseerd. Dat gaan we trouwens niet veranderen. We zouden wel zot zijn, maar we gaan het wel tot in het extreme toepassen. Nog meer dan voorheen.”