Eva Pauwels over haar ex Jacques Vermeire: “Hij negeert mij nu al jaren, en dat doet pijn”

door: Redactie
Eva Pauwels liet onlangs weten dat ze al anderhalf jaar nuchter is en haar leven weer op de rails heeft. Ze heeft in het verleden veel moeten missen, en dat wil ze nu goedmaken. Ze wil het contact met haar kinderen helemaal herstellen, en wil weer toegelaten worden in het leven van hun vader, Jacques Vermeire. Hij negeert Eva en dat doet pijn, zegt ze in Dag Allemaal.

“Ik vind het heel jammer dat Jacques me nu al jaren negeert”, zegt Eva Pauwels. “Dat is veel pijnlijker dan een woede-uitbarsting. Ik zou veel liever hebben dat hij me uitscheldt voor het vuil van de straat, met z’n vuisten op tafel slaat en roept: ‘Wat voor een moeder ben jij?!”

Jacques heeft de redactie van Dag Allemaal laten weten dat hij niet wenst te reageren op de onthullingen die Eva recent heeft gedaan. Ze verwacht ook niet dat Jacques haar daarover gaat bellen. “Nee, dat gaat hij niet doen. Als ik Julie vraag hoe het met papa gaat, zegt ze: ‘Alles goed, mamsie.’ En dat is het dan. Als ik hem’ n berichtje stuur voor zijn verjaardag, krijg ik niks terug. Dat is jammer.”

“Hij zal ontgoocheld zijn door wat ik allemaal heb uitgestoken… En terecht", gaat Eva verder. "Maar ik ben ook al zoveel ontgoocheld geweest. Mijn leven is een hoop impulsiviteit, met ups en downs. Ik word hopeloos verliefd en denk: ‘yeah, hier gaan we weer!’ En daarna gaat het weer down-down-down.”

Eva lijdt aan een bipolaire stoornis. Momenteel zit ze in een ‘up’. “Maar ik ben niet bang voor een down hierna. Ik vind dat ik goed bezig ben. En ik wil niet kwijt wat ik nu in m’n pollekes heb: het geluk met mijn familie, mijn kinderen.”

Eva wil graag weer meer contact met haar kinderen Julie en Maxime. “Onze band is alvast weer goed. Julie stuurt me haar TikTok-filmpjes door. Ten tijde van ‘Dancing With The Stars’ zat ik elke zondag te blèten in m’n zetel, zo fier dat ik was.”

Eén keer was ze aanwezig tijdens de opnames. “Julie had wel een dag gekozen dat Jacques er niet was. Ik vond het jammer dat we niet sámen fier konden zijn op onze dochter. Ik zou graag weer een normaal contact kunnen hebben met Jacques. We hoeven elkaars deur niet plat te lopen, maar ’t zou toch goed zijn dat we eens kunnen babbelen over de gasten als er iets is. Als Julie een nieuw lief heeft, dat ik hem kan vragen: ‘En, wat vind je ervan?’ Dat we eens afspreken... Dat ik met kerst eens tot bij hem en de kinderen kom.”