Eva Pauwels openhartig over de zoektocht naar werk: "Systeem laat dat niet toe"

door: STG

Gisteren zagen we Eva Pauwels voor het eerst sinds lange tijd weer op televisie. Julie en Maxime gingen samen met Eva op bezoek bij haar oma.

Eva Pauwels laat opnieuw van zich horen. Gisterenavond was ze voor het eerst te zien in 'De Vermeires'. Stilaan probeert Eva de draad van haar leven weer op te pikken na een moeilijke periode.

"Ik heb diep gezeten en schaam me voor bepaalde dingen", zegt ze in een interview met Het Laatste Nieuws. Ze doet er dan ook alles aan om het heft weer in eigen handen te nemen."

"Ik ga daar niet om liegen. Ik leef van de alimentatie die Jacques me maandelijks schenkt en daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor. Jacques is echt een goede man", vertelde ze eerder aan de krant. De uitspraak kon dan ook op heel wat kritiek rekenen. 

Eva reageert nu ook op al die heisa. "Ik wilde heel graag terug drie vierde gaan werken. Alleen geniet ik nu van een sociaal tarief voor mijn energiekosten. En dat dreigde ik te verliezen bij een vaste job. Rekening houdend met het loon dat me geboden werd, zou ik er maandelijks minder aan overhouden", klinkt het.

"Echt waar. Ik zou zo graag eens tegen mijn kinderen kunnen zeggen: ‘Mama heeft gespaard. En we gaan eens een weekendje weg op mijn kosten.’ Maar dat gaat helaas niet. Het systeem laat dat niet toe.”