KV Oostende moet voetballen als een ploeg uit de Premier League

door: BVDO
Gauthier Ganaye is de nieuwe sterke man voor het sportieve en extrasportieve beleid bij KV Oostende. En de dromen zijn groot.

Daar hoort ook een nieuwe speelstijl bij. “Counterpressing, dat is enorm intens”, vertelt de Fransman aan Focus-WTV. “Van het moment dat je de bal verliest, moeten de spelers die het dichtst zijn de bal zo snel mogelijk veroveren. Als dat heel hoog gebeurt op het veld, heb je veel schoten op doel. Dat is spannend.”

En Ganaye vertelt meteen ook waar hij de mosterd voor dat spel gehaald heeft. “Dat is Jürgen Klopp, Liverpool. Verwacht volgend seizoen geen Play-off 1-voetbal bij KV Oostende, maar de manier van spelen zal veel goedmaken.”

Ganaye is een opmerkelijke figuur, vooruitgeschoven door de Amerikaanse eigenaar van de kustploeg. De Fransman speelde zelf nooit voetbal, maar studeerde handelsrecht en financiële analyse aan de universiteit van Lille en begon dan op de juridische dienst van de Franse tweedeklasser Lens zijn carrière in het voetbal. Hij was ook voorzitter bij Barnsley en Nice.