Standard heeft alleen maar “doorsnee voetballers” als we deze analist mogen geloven

door: BVDO
Hugo Camps haalt in zijn column in Het Laatste Nieuws behoorlijk hard uit naar Standard Luik.

Michel Preud’homme gooide als trainer de handdoek, omdat hij meer verwachtte en voelt dat het niet lukken kan. “Standard is een club van ups en downs”, schrijft Camps in Het Laatste Nieuws. “Fantastische wedstrijden en neppartijen wisselen elkaar af. Zo zijn ook de spelers. Mehdi Carcela heeft het afgelopen seizoen tegen zichzelf lopen te voetballen. Niets lukte nog. Hij kon alleen nog draven. En dat is dan intrinsiek de meest talentvolle speler van de selectie. Zowaar het laatste jaar vooral bankzitter.”

Vooral de spelerskern van Standard is volgens Camps een probleem. “De rest van de kern zijn doorsnee voetballers. Je mag ze solden noemen. Zelfs de waarde van Zinho Vanheusden is behoorlijk gedevalueerd. Vervelend is dat hij de indruk gaf al maar minder zin te hebben in een zinderende partij voetbal. Ik heb vaak gedacht: ga toch golfen, man. En dat zou dan de rots in de branding moeten zijn.”

Ook het bestuur krijgt een veeg uit de pan, met voorzitter Venanzi voorop. “Het bestuur biedt weinig inspiratie. Voorzitter Venanzi geniet in de tribune meer van zijn lieve vrouw dan van het spel. Zij kost ook minder dan die bende klaplopers. Het vuur is weg uit de Rouches. En tapdansen hebben ze nooit gekund. Vandaar: leegte, misère.”