Niemand wil in augustus tegen Club Brugge of Anderlecht spelen

door: BVDO
De competitie moet in augustus van start gaan, maar niemand wil de topclubs dan ontvangen, omdat er geen publiek aanwezig kan zijn.

Kalendermaker Nils Van Brantegem gaf de eersteklassers de kans om hun voorkeuren door te geven. Elke club mocht drie clubs opgeven die ze niet wilden treffen in augustus in eigen huis. “Op die manier wilde ik de clubs toch helpen om hun inkomstenverlies te beperken”, zegt Van Brantegem aan Het Nieuwsblad.

De rondvraag leverde een opvallend resultaat op. Alle clubs hebben Club Brugge op dat lijstje gezet. Door de coronamaatregelen lopen de clubs die tegen de landskampioen spelen snel 5.000 tickets mis. Dergelijke misgelopen inkomsten willen de clubs niet meemaken.

Ook Anderlecht staat bij iedere ploeg op het lijstje. Ondanks alle mindere prestaties blijft Anderlecht een publiekstrekker bij uitstek. Toch moeten Club en paarswit elk twee keer op verplaatsing spelen. “Er gaan dus al zeker vier clubs ongelukkig zijn”, zegt Van Brantegem. “De universiteit heeft voor mij berekend dat er in totaal zo’n zeven teams ongelukkig zullen zijn. Maar: we houden sowieso rekening met twee van de drie voorkeuren.”