Europees voetbal wordt pure loterij: “Tactisch een totaal ander gegeven”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
UEFA komt met een doldwaas systeem om de voorrondes van de Champions League en de Europa League af te werken.

Alles zal in één wedstrijd bepaald worden voor AA Gent, geen heen- en terugmatch dus. Bij loting wordt bepaald wie thuis speelt. “Het wordt aanpassen”, zegt Gent-voorzitter Ivan De Witte aan Het Nieuwsblad. “Ik had het liever anders gezien, zodat je weet of je op verplaatsing voor een doelpunt moet gaan of niet. Het wordt tactisch een heel ander gegeven. Maar goed, ik begrijp het wel. We moeten ons aanpassen.”

Hetzelfde geldt voor Standard en Charleroi, of Antwerp als het de beker wint. Veel zal dan ook afhangen van de loting die wellicht pas eind augustus of zelfs begin september zal plaatsvinden. Want eerst moet het huidige Europese seizoen nog afgewerkt worden.

Diezelfde formule van slechts één wedstrijd zal ook op de matchen van het huidige seizoen toegepast worden. De Champions League en Europa League worden in een soort van eindtoernooi afgewerkt. Al is nog niet geweten of die matchen op de locatie van het toernooi zullen plaatsvinden of in één van de stadions van de deelnemende clubs.