Jean Butez is blij met zijn transfer naar Antwerp: “We willen prijzen pakken”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Jean Butez maakt de overstap van Moeskroen naar Royal Antwerp FC en zit boordevol ambities.

Voor Jean Butez is Royal Antwerp FC een club met traditie en ambitie. “Je ziet geschiedenis, traditie, maar ook ambitie”, zegt Butez aan Het Laatste Nieuws. “Deze club wil prijzen, net als ik. Titels, Europees voetbal,... Ik vind het een mooi idee om samen met deze club te groeien. Je merkt aan alles dat dit een topclub in wording is. Dat veld, de tribunes, de fans. En Antwerp wou me echt graag.”

Eigenlijk kon Butez vorig seizoen al bij Antwerp gespeeld hebben. “Antwerp wou me toen al, net als Standard en Club Brugge, met wie ik zelfs persoonlijk rond was. Maar Moeskroen was te gulzig. Deze winter klopte ook Monaco aan, om me te stallen bij Cercle Brugge.”

Alleen bleek ook nu de transfersom hoog. “Moeskroen had beloofd dat ze deze keer meegaand zouden zijn, maar plots vroegen ze... vijf miljoen. Een zotte som. Ik zie het echter niet als een verloren jaar. Ik heb veel bijgeleerd, nog meer vertrouwen en bagage opgedaan, ben nog sterker. Net als bij mijn uitgesteld huwelijk probeer ik er het positieve van in te zien.”