Conner Rousseau hoopt dat het niet waar zal zijn: "Dan mis ik het huwelijk van mijn broer"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Conner Rousseau weet al heel goed wat hij deze zomer gaat doen. Eén van die dingen is onderhandelen over een nieuwe regering.

Als hij niet met politiek bezig is kan je Conner Rousseau vinden in De Barkentijn, dat centrum voor jeugdkampen dat zijn vader veertig jaar uitbaatte. “Hier ben ik gestoken door de angel van het sociaal engagement”, legt de voorzitter van SP.A uit in Het Nieuwsblad. 

“Want deze plek is een soort sociaal experiment voor Vlaanderen. Tijdens de zomer zitten hier kinderen van CEO's tussen kinderen uit de bijzondere jeugdzorg. Ik heb hier mijn ogen opengetrokken over wat er zich in Vlaanderen nog allemaal afspeelt. Van verdoken armoede tot kindermishandeling.” 

“Maar ik heb ook gezien hoe je probleemkinderen integreert, hoe je inclusief kunt werken. Een kind dat voetbalt is een kind dat voetbalt. Er plakt geen etiket op het voorhoofd dat zegt of het van rijke of arme ouders komt.”

En er is deze zomer nog een speciaal moment voor Conner Rousseau. “Mijn broer trouwt in Frankrijk. Alles is gecheckt en -dubbelcheckt: het kan. Dat zal het probleem niet zijn. Maar ik moet er de tijd voor hebben. Ik kan niet zeggen, in het midden van de onderhandelingen: ik ben even vier dagen weg. Maar het is eind juli, dus ik hoop dat we tegen dan al klaar zijn. Want ja, de trouw van je broer, dat wil je toch niet missen?"