Conner Rousseau maakt zich heel kwaad op zijn zus: “Dit is niet meer normaal”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau probeert mee om een nieuwe federale regering op poten te zetten. De voorzitter van SP.A is ook erg begaan met zijn zus Eloïs. Die kampte met een eetstoornis.

Eloïs legt uit wat er aan de hand was. “Het was in 2010”, zegt ze in Het Nieuwsblad. “Ik heb altijd lichtjes overgewicht gehad. Mijn BMI was te hoog. Ik wilde eerst gezond vermageren maar in 2011 is het fout gelopen. Een jongen had gezegd dat hij niet meer verliefd op me was. Ik dacht dat dit kwam omdat ik te dik was.”

Eloïs kreeg een eetstoornis. “Ik wist in het begin niet goed hoe er mee om te gaan”, blikt broer Conner terug. “Wij zijn altijd nogal grof tegen elkaar. Ik vond haar niet te dik, maar zei wel dikke tegen haar omdat ik wist dat ze het niet leuk vond. Zij noemde mij ook schele omdat ik twee keer geopereerd ben aan mijn rechteroog.”

"Ik heb me thuis heel boos gemaakt op haar"

“Ik had pas heel laat door dat er iets ernstig aan de hand was met haar. Op kamp in Nieuwpoort zag ik haar na elke maaltijd naar het toilet gaan. Toen heb ik thuis gezegd dat het niet meer normaal was. Ik was toen heel kwaad.”

Uiteindelijk overwon Eloïs wel haar eetstoornis. “Ik heb sindsdien nooit meer tegen haar dikke gezegd”, zegt Conner. “De zomers in Nieuwpoort hebben haar ook goed geholpen. Ze had er veel vrienden om zich heen.”