Klimaatwetenschapper heeft een uitgesproken mening over Anuna De Wever en Greta Thunberg

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Greta Thunberg en Anuna De Wever zijn van onschatbare waarde in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Zij slagen erin de alarmerende resultaten van wetenschappelijke studies onder de brede aandacht te brengen.

“Vanuit mijn standpunt als klimaatwetenschapper kan ik zeggen dat Anuna De Wever en Greta Thunberg erin slagen om de wetenschappelijke resultaten die wij al veertig jaar kennen en verkondigen, over te brengen naar het grote publiek.”

“In dat opzicht hebben deze dames een enorm belangrijke rol in de bewustwording van de klimaatproblematiek naar de samenleving toe”, stelt klimaatwetenschapper Wim Thiery (VUB) in gesprek met Redactie24.

Duidelijke boodschap

"Samen met mij betuigen vele klimaatwetenschappers hun steun aan de initiatieven die zij nemen. Hun boodschap is duidelijk: ‘Luister naar de wetenschap en neem actie in overeenstemming met de wetenschappers’.”

“Zij hebben ook een effect, kijk maar naar de European Green Deal die is goedgekeurd. Daarin zeggen de Europese beleidsmakers duidelijk dat deze deal ook rekening houdt met de bekommernissen die de jeugd uit.”

“Er is dus al een heel belangrijk resultaat geboekt, maar er is nog enorm veel werk te doen om die klimaatommezwaai te maken. Het zal dus blijvend relevant zal zijn dat deze jongeren hun boodschap blijven uitdragen en het klimaat onder de aandacht blijven brengen.”