Steven Defour wil maar één ding: “Ik blijf zeker voetballer”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Steven Defour weet sinds deze week officieel dat hij niet meer bij Royal Antwerp FC zal voetballen en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De verwachtingen waren bij beide partijen enorm groot voor dit seizoen, maar een terugkerende blessure gooide telkens roet in het eten. “Ik had er meer van verwacht. En Antwerp allicht ook. Het is inderdaad een moeilijk jaar geweest”, zegt Steven Defour aan Het Laatste Nieuws. “Ik had wat meer op de rem moeten staan. Zeker in begin. Maar ik wou toen zo graag spelen, was supergemotiveerd om me weer te bewijzen. Je voelt je goed, ook al weet dat je niet klaar bent.”

Defour keek enorm uit naar een contractverlenging bij The Great Old, maar het water was veel te diep. “Ik was ook graag gebleven. Ik wou me volgend seizoen weer opnieuw bewijzen. Tonen dat dit een jaar om snel te vergeten was. Maar dan moet het plaatje wel kloppen, moet je elkaar vinden. En dat was niet het geval. Onze meningen, verwachtingen lagen te ver uit elkaar. Pas op, alles verliep in een gemoedelijke sfeer, er was geen ruzie of zo. We zijn er gewoon niet uitgeraakt.”

Wie de nieuwe werkgever van Defour wordt, zal wellicht nog een hele tijd op zich laten wachten. “We zullen zien. Er is genoeg interesse, ik heb nog tijd. Veel competities zijn nog bezig, dus ik denk ook niet dat er heel snel een beslissing zal vallen. Ik sta open voor alles, zal kiezen voor de interessantste optie. De woestijn? China? Alles kan, zolang zowel het financiële, sportieve als het familiale aspect klopt. Maar ik blijf zeker voetballer.”