VTM

Boeren boos op An Lemmens na filmpje over slachthuis: “Dat zij ‘Boer Zkt Vrouw' presenteert voelt totaal verkeerd aan”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
An Lemmens deelde op haar Facebookpagina een filmpje van Animal Rights waarin ze uithaalt naar de “wandaden” in een slachthuis in Torhout en oproept om geen vlees meer te eten. Het Algemeen Boerensyndicaat zit verveeld met het dierenactivisme van de presentatrice en roept het “wraakroepend”. Dat lezen we in Het Nieuwsblad.

“Angst, stress en pijn zijn onderdeel van iedere stap die een dier zet in het slachthuis. De industrie maakt ons graag wijs dat het op een diervriendelijke manier gebeurt. Maar iemand die niet wil sterven het leven ontnemen, kan nooit op een vriendelijke manier. Kies er daarom voor om net zoals ik vlees van je bord te laten”, dat horen we presentatrice An Lemmens zeggen in het filmpje van dierenrechtenorganisatie Animal Rights.

Een opmerkelijk detail is dat An Lemmens ook al drie jaar het gezicht is van 'Boer Zkt Vrouw', het VTM-programma dat de boerenstiel net een eigentijds, aaibaar imago aanmat. Bart Vergote van het Algemeen Boerensyndicaat noemt die spreidstand “wraakroepend”.

“Het is triest dat iemand die waarschijnlijk geen achtergrond heeft in de sector haar bekendheid gebruikt om de perceptie te sturen. Ze weet niet hoe het zit, maar drukt wel haar stempel. We zijn het beu om afgeschilderd te worden als dierenbeulen. Dat zijn we niet, en daar zouden we ook niets bij winnen.” Dat Lemmens in 'Boer Zkt Vrouw' vooral langsgaat bij de 'plantaardige bedrijven', is volgens Vergote naast de kwestie: “Het voelt verkeerd aan.”

Van de kandidaten uit het huidige seizoen van ‘Boer Zkt Vrouw’ wil alleen akkerbouwer en varkensboer Bart reageren. “Ik ben blij dat Dina Tersago bij mij komt”, drukt hij zich diplomatisch uit.

An Lemmens heeft gereageerd via VTM. “Mijn post kwam er naar aanleiding van de hallucinante beelden en het dierenleed in een specifieke slachterij. De keuze om geen vlees meer te eten is een persoonlijke keuze, ik laat iedereen vrij om die voor zichzelf te maken. Boer zkt vrouw is voor mij in eerste instantie een programma over boeren die op zoek gaan naar de liefde. Mijn persoonlijke visie staat daar dus zeker niet haaks op. Ik help hen met hart en ziel bij het vinden van een partner.”