AA Gent wil Club Brugge van de troon stoten

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Bij AA Gent zitten ze er op dit moment warmpjes in, waardoor ze een ploeg kunnen vormen om Club Brugge volgend seizoen het vuur aan de schenen te leggen.

Een sterke zet was de verlenging van het contract van de hoofdsponsor, waardoor de nodige fondsen voor transfers vrijkwamen. "Het contract met hoofdsponsor VDK is voor drie jaar verlengd", zegt Ivan De Witte aan Het Laatste Nieuws. "Dat is belangrijk. Ik wil de discretie ten aanzien van de bank niet schenden, maar ’t gaat om een substantieel bedrag. We praten hier over een sponsor die met de jaren veel meer dan een partner is geworden – vrienden, haast."

En in alle plannen is zelfs de verkoop van goudhaantje Jonathan David niet meegerekend. Komt die er nog, dan heeft AA Gent nog een pak meer centen ter beschikking. "Wij hebben onze berekeningen gemaakt zónder de verkoop van David." Dat schept dus mogelijkheden om nog meer te investeren.

Vooral defensief moet er een stap vooruit gezet worden. AA Gent had 34 tegengoals, Club Brugge 14. "Wij produceerden mooi aanvallend voetbal. Maar de Belgische competitie vraagt om een mix van offensieve patronen én een defensieve organisatie. In dat kader past de aanwerving van Wim Dedecker – hij zal voor de input moeten zorgen voor meer evenwicht in de ploeg."