Stevent ook de Arizona-coalitie af op een mislukking? "Geen gunstig teken"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Joachim Coens, Georges-Louis Bouchez en Egbert Lachaert, de voorzitters van de huidige minderheidsregering Wilmès, proberen een nieuwe volwaardige federale regering op de been te brengen. Toch heeft de zogenaamde Arizona-coalitie niet heel veel kans op slagen meer, vreest politicologe Karen Celis (VUB).

“Ik vind de Arizona-coalitie wel een interessant gespreksonderwerp. Ze gaan van start met de gedachte ‘laat ons eens kijken hoe ver we kunnen geraken met degene die er nog wel een beetje zin in hebben’. Dat vind ik wel een goede aanpak", steekt professor Karen Celis van wal in gesprek met Redactie24.

“Maar het feit dat het nu zo lang duurt vermindert de kans op slagen, denk ik. Wanneer er een nieuwe swung, nieuwe dynamiek wordt gegeven kan zo’n initiatief werken als het dan snel vooruit gaat. Maar nu gaat het net niet snel genoeg om nieuwe stappen te zetten, vrees ik."

"Zeker met het oog op 21 juli, wat toch wel een belangrijke datum begint te worden, dreigen de gesprekken in het slop te geraken. Dat is geen gunstig teken.”