"Een groot deel van het succes van Alexander De Croo zal hier van afhangen"

door: WVDS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De regering De Croo I is een feit. Alexander De Croo is geen onbekende in de Belgische politiek, hoewel hij zich opvallend gedeisd hield de laatste jaren. Heeft hij het in zich om deze regeringsploeg naar de finish te brengen?

“De regeerverklaring van Alexander De Croo is opvallend qua cultuur. Hij probeert een trendbreuk neer te zetten door solidariteit en respect tussen de partijen te benadrukken”, licht Karen Celis, politicoloog aan de VUB, toe aan Redactie24.

“Ik denk dat hij ook heel goed beseft dat de sterkte van de regering zit in het feit dat elke partij iets te winnen moet hebben bij deze regering. Iedereen moet van elkaar kunnen verdragen dat ze allemaal eens kunnen schitteren en een zaak kunnen binnenhalen."

"Ik hoop dat Alexander dat ook gaat kunnen neerzetten met zijn ervaring, want daar gaat een groot stuk van zijn succes van afhangen.” 

“Als partijvoorzitter horen we dat hij dat niet zo sterk heeft aangepakt destijds. Het zal dus de vraag zijn in welke mate hij zijn kwaliteiten gaat kunnen verzilveren in het creëren van een teamspirit binnen de ploeg."

"Het is een grote ploeg met heel veel verschillende partijen die elk in een andere dynamiek zitten op regionaal niveau dus het gaat zeker niet simpel zijn.”